5 maaltijd hacks

Wil jij ook gezonder eten? Wij hebben voor jou 5 maaltijd hacks op een rijtje gezet. Je kunt de hele dag in de sportschool doorbrengen, maar als je niet op de juiste manier eet, zul je waarschijnlijk geen positieve resultaten zien. Ieders doelen zijn anders, maar de enige constante is dat voeding en dieet voor 75 tot 80 procent bijdragen aan het zien van zichtbare resultaten. We moeten consequent zijn. De meeste mensen missen consistentie in wat ze doen en een plan van wat ze elke dag doen.

 

5 maaltijd hacks

Slim snacken

Tussendoortjes zijn prima, zolang je maar van het juiste voedsel snoept. Gezonde snacks houden je bloedsuiker stabiel gedurende de dag. Wij stellen noten en zaden voor, fruit met mate of rauwe groenten, zoals komkommers, selderij, wortelen en zelfs courgette. Snacks die niet te zwaar op de maag ligt, als je ze vers eet. Je kunt een beetje hummus toevoegen voor meer smaak. In plaats van elke dag een nieuw tussendoortje te maken kun je beter een heleboel groenten snijden, in een bakje bewaren en elke ochtend een nieuwe portie nemen.

 

Focus op veel voedingsstoffen, niet op calorieën

Je wilt voedsel eten dat veel vitaminen en mineralen bevat, vooral mineralen. De meeste zien vaak de mineralen over het hoofd en kijken alleen naar eiwitten, koolhydraten en vet. Maar de mineralen in groenten zijn eigenlijk heel belangrijk voor de hersenen, spijsvertering en energie. Dat betekent groene bladgroenten, kruisbloemige groenten en wortelgroenten. Te vaak gaan mensen over op een bodem-voeder mentaliteit waarbij ze vlees en aardappelen eten. Als dat gebeurt, eet je meer calorieën om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen, wat je lichaam traint om meer te consumeren.

 

Eet elke dag op hetzelfde tijdstip

Het lichaam werkt het beste als het een consistent schema volgt. Het is niet nodig om elk drie of vier uur te eten.

 

Focus op gezonde vetten

Vervang koolhydraatrijke tussendoortje met veel gezonde vetten. Bijvoorbeeld, in plaats van een mueslireep (die veel voedingsstoffen op het etiket heeft staan, maar niet zo goed voor je is) eet je een handvol gezouten walnoten, wat avocado of gezouten selderij met noten- of pitten. Snacks op basis van koolhydraten zullen waarschijnlijk je bloedsuikerspiegel doen stijgen en de energie crash zorgt ervoor dat je sneller weer moet eten. Snacks met een hoger vetgehalte en wat vezelrijke rauwe groenten helpen beter om je bloedsuiker stabiel te houden en je energie op peil te houden.

 

In de Mason Jar

Als je to-go salades wilt maken, gebruik dan een Mason Jar om snel een kleurrijke variëteit van je favoriete rauwe groenten, noten en avocado’s en misschien een eiwit, zoals gekookte kip, kalkoen of eieren in te doen. Doe de dressing op de bodem – extra vierge olijfolie, kokos aminozuren, citroensap en Keltisch zeezout en voeg dan de groenten en wat nori zeewier toe voor mineralen die je helpen je energie op peil te houden. Bewaar het in een koelbox en gooi het in een kom of op een bord als je klaar bent om te eten. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je al je porties groenten binnenkrijgt.

 

Lees ook: De 9 beste training tips voor gewichtsverlies