6 manieren waarop fitness je leven verandert

We horen het de hele tijd: oefening doen is goed voor je gezondheid. Bij elke doktersafspraak, in tijdschriften, op blogs. Maar raad eens, het heeft een reden. Regelmatige fitness houd je bezoeken bij de dokter stil, plus het heeft een heleboel andere voordelen.

Hier zijn 6 manieren waarop fitness je leven verandert

 

1. Je grootste concurrent ben jezelf

We leven in een maatschappij waar we onszelf voortdurend vergelijken met anderen. Wat echter zo leuk is aan fitness is dat je grootste concurrentie jezelf bent. Je wilt het altijd beter doen dan de vorige keer. En het gevoel dat je krijgt als je je zelf verslaat? Het is best geweldig.

Tuurlijk, er zullen momenten zijn dat je naar het lichaam of de prestaties van een ander kijkt en wilt wat ze hebben. Maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat ze op een heel ander niveau van fitheid zijn dan jij. De enige manier om tot dat punt te komen is door jezelf te blijven pushen en van jouw laatste PR (Personal Record) jouw tegenstander te maken. Blijf jezelf pushen!

 

2. De beste ideeën zijn het resultaat van een goede training

Er is iets met uithoudingsvermogen trainingen en het doorbrengen van die minuten met jezelf om de ideeën echt te laten stromen. Je hebt meer “A-HA!” momenten tijdens een run dan waar dan ook.

 

3. Het verlangen naar beter voedsel

Als je meer gaat sporten, begin je meer te verlangen naar gezonder voedsel. Voedsel die je eerder haatte, worden al gauw een belangrijk onderdeel van jouw dieet. Je begint te realiseren hoe belangrijk de relatie tussen voedsel en lichaam is en hoe belangrijk fruit en groenten zijn. Je zal een verschil zien in deze voedingsmiddelen wanneer je ermee begint. Je voelt je me minder traag en actiever. Je eet liever een goed afgeronde maaltijd dan junkfood.

 

4. Meer motivatie

Er is iets met het bereiken van kleine doelen dat je ook op andere gebieden in je leven motiveert. Hoe meer doelen je met fitness stelt, hoe meer doelen je op andere gebieden van jouw leven wilt stellen. Fitness kan je helpen met je carrière, relaties en je algemene kijk op het leven.

 

5. Meer vertrouwen

Het vertrouwen dat je krijgt van oefeningen doen is niet alleen ijdelheid. Tuurlijk, het is leuk hoe je eruit ziet en je geniet van de vooruitgang, maar het zelfvertrouwen dat je krijgt gaat dieper dan dat. Hoe beter je kan rennen, hoe zwaarder je kan tillen en hoe verder je jouw lichaam kan duwen, hoe beter je andere uitdagingen buiten jouw trainingen kan aanpakken. Je fitnessdoelen bereiken geeft je een I-can-do-alles houding.

 

6. Je ziet er goed uit

Dat vinden wij.

 

Dit waren de 6 manieren waarop fitness je leven verandert. We horen graag wat jij ervan vindt. Laat het hieronder weten!

Bekijk ook: 8 schokkende fitness feiten