Hoe verlies je snel gewicht: 3 eenvoudige stappen

Hoe verlies je snel gewicht? Er zijn vele manieren om snel veel gewicht te verliezen.

Dat gezegd hebbende, veel dieetplannen laten je hongerig of ontevreden achter. Dit zijn belangrijke redenen waarom je het misschien moeilijk vindt om je aan een dieet te houden.

Maar niet alle diëten hebben dit effect. Lage koolhydraat diëten zijn effectief voor gewichtsverlies en zijn gemakkelijker aan te houden dan andere diëten.

Hier is een 3-staps gewichtsverlies plan dat gebruik maakt van een lage carb dieet en heeft tot doel:

 • je eetlust aanzienlijk te verminderen
 • snel gewicht te verliezen
 • jouw metabolische gezondheid tegelijkertijd te verbeteren

 

Hoe verlies je snel gewicht

1. Bezuinigen op koolhydraten

Het belangrijkste is om te bezuinigen op suikers en zetmeel, of op koolhydraten.
Als je dat doet, daalt je hongerniveau en eet je over het algemeen beduidend minder calorieën.

In plaats van koolhydraten te verbranden voor energie, begint je lichaam nu opgeslagen vet te verbranden voor energie.

Een ander voordeel van het verminderen van koolhydraten is dat het de insulinespiegels verlaagt, waardoor de nieren overtollig natrium en water afgeven. Dit vermindert een opgeblazen gevoel en onnodig watergewicht.

Volgens sommige diëtisten is het niet ongewoon om tot 4,5 kg – soms meer – te verliezen in de eerste week van het eten op deze manier. Dit gewichtsverlies omvat zowel het lichaamsvet als het watergewicht.

Een studie bij gezonde vrouwen met obesitas meldde dat een zeer laag koolhydraatdieet effectiever was dan een vetarm dieet voor gewichtsverlies op korte termijn.

Onderzoek suggereert dat een koolhydraatarm dieet de eetlust kan verminderen, wat ertoe kan leiden dat je minder calorieën eet zonder erover na te denken of honger te hebben.

Simpel gezegd kan het verminderen van koolhydraten leiden tot een snel en gemakkelijk gewichtsverlies.

Samenvatting

Het verwijderen van suikers en zetmeel, of koolhydraten, uit je dieet kan je eetlust verminderen, je insulinespiegels verlagen en je gewicht laten verliezen zonder dat je honger hebt.

2. Eet eiwit, vet en groenten

Elk van jouw maaltijden moet een eiwitbron, een vetbron en koolhydraatarme groenten bevatten.

Probeer als algemene regel twee tot drie maaltijden per dag te eten. Als je ’s middags honger hebt, voeg dan een vierde maaltijd toe.

Als je je maaltijden op deze manier opstelt, moet je de inname van koolhydraten terugbrengen tot ongeveer 20-50 gram per dag.

Eiwit

Het eten van veel eiwitten is een essentieel onderdeel van dit plan.

Het eten van veel eiwitten suggereert dat de calorie-uitgaven kan verhogen met 80-100 calorieën per dag.

Een hoog eiwitgehalte kan ook het verlangen en de obsessieve gedachten over voedsel met 60% verminderen, het verlangen om ’s avonds laat een hapje te eten met de helft verminderen en je vol laten zitten. In één studie aten mensen met een hoger eiwitdieet 441 minder calorieën per dag.

Als het gaat om het verliezen van gewicht, is eiwit een cruciale voedingsstof om over na te denken.

Gezonde eiwitbronnen zijn onder andere:

 • Vlees: rundvlees, kip, varkensvlees en lamsvlees
 • Vis en zeevruchten: zalm, forel en garnalen
 • Eieren: hele eieren met de dooier
 • Plantaardige eiwitten: bonen, peulvruchten en soja

Koolhydraatarme groenten

Wees niet bang om je bord te vullen met koolhydraatarme groenten. Ze zitten vol met voedingsstoffen en je kunt zeer grote hoeveelheden eten zonder dat je meer dan 20-50 netto koolhydraten per dag hoeft te eten.

Een dieet gebaseerd op magere eiwitbronnen en groenten bevat alle vezels, vitaminen en mineralen die je nodig hebt om gezond te zijn.

Veel groenten zijn laag in koolhydraten, zoals:

 • broccoli
 • bloemkool
 • spinazie
 • tomaten
 • boerenkool
 • Spruitjes
 • kool
 • Zwitserse snijbiet
 • sla
 • komkommer

Gezonde vetten

Wees niet bang voor het eten van vetten. Proberen te doen met weinig koolhydraten en weinig vet tegelijkertijd kan het vasthouden aan het dieet erg moeilijk maken.

Bronnen van gezonde vetten zijn onder andere:

 • olijfolie
 • kokosnootolie
 • avocado-olie
 • boter

SAMENVATTING

Verzamel elke maaltijd uit een eiwitbron, een vetbron en koolhydraatarme groenten. Dit zal u over het algemeen in een koolhydraatbereik van 20-50 gram brengen en uw hongerniveau aanzienlijk verlagen.

3. Drie keer per week gewichtheffen

Je hoef niet te gewichtheffen om gewicht te verliezen op dit plan, maar het zal extra voordelen hebben.

Door gewichtheffen zal je veel calorieën verbranden en voorkomen dat jouw stofwisseling wordt vertraagd, wat een veelvoorkomend neveneffect is van het verliezen van gewicht.

Studies over koolhydraatarme diëten tonen aan dat je een beetje spieren kunt krijgen terwijl je aanzienlijke hoeveelheden lichaamsvet verliest.

Probeer drie tot vier keer per week naar de sportschool te gaan. Als je nieuw bent in de sportschool, vraag dan een trainer om advies.

Als gewichtheffen voor jou geen optie is, kan je volstaan met cardio trainingen, zoals wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Zowel cardio als gewichtheffen kan helpen bij het afvallen.

SAMENVATTING

Weerstandstraining, zoals gewichtheffen, kan de beste optie zijn. Als dat niet mogelijk is, zijn cardio trainingen ook effectief.

 

Bekijk ook: 5 manieren om gezond te ontbijten